Skip to main content

Bewegen is leuk

Bewegen is gezond

Bewegen motiveert

Bewegen in de klas

Kinderen zitten al erg veel stil. Dit doorbreken we met korte bewegingstussendoortjes in de klas.

Basisschool 't Park Oostmalle bewegingstussendoortjes
Basisschool 't Park Oostmalle wieltjesdag

Wieltjesdag

Op vrijdag mogen de kinderen in een beurtrol per graad rollerskates, steps, skateboarden,… meebrengen. Hierbij wordt een stuk van de speelplaats afgebakend waar ze naar hartenlust kunnen experimenteren.

Speelplaats

Tijdens de speeltijd worden de kinderen uitgedaagd om te bewegen.

In de kleuterschool is er een piratenboot, zandbak, apart voetbalveld, basketring,…Er is ook voldoende ruimte om te fietsen tijdens de speeltijd.

In de lagere school wordt er regelmatig sport- en spelmateriaal aangeboden. We hebben een speeltuig waar onze leerlingen kunnen glijden, draaipalen, apart voetbalveld, klimtoestel, basketringen. Op de grond zijn verschillende bewegingsspelletjes geschilderd.

Op maandag en vrijdag zorgen we voor muziek op de speelplaats zodat er gedanst kan worden.

Basisschool 't Park Oostmalle speelplaats

De kinderen van de derde kleuterklas en het eerste tot en met het derde leerjaar zwemmen om de twee weken in zwembad ’t Beerke in Beerse. De kostprijs bedraagt 2,5 euro per zwembeurt.

Hier richten wij ons vooral op “water safety”. Je kind moet zich goed en veilig voelen in het water. Het overbruggen van een bepaalde afstand of het aanleren van een bepaalde zwemtechniek is niet ons voornaamste doel.

Basisschool 't Park Oostmalle lichamelijke opvoeding

Lichamelijke opvoeding

Onze kinderen krijgen wekelijks 2 uur lichamelijke opvoeding. Het zwemmen maakt hier deel van uit.

In de lessen lichamelijke opvoeding komen veel aspecten aan bod: allerlei teamsporten, atletiek, toestel-turnen, conditietraining en algemeen sport en spel. We proberen ook lesgevers van omringende sportverenigingen uit te nodigen om initiatielessen te geven.